Lekkere live jazz op op de zondagmiddag bij Heitkamp met Footprintzz

Een ode aan alles wat live jazz zo aantrekkelijk maakt. Dat staat de mannen van het kwartet Footprintzz voor ogen met hun live optreden zondagmiddag 26 mei in Kultuurhuus Heitkamp in ‘s-Heerenberg.

Eens per kwartaal is de bühne bij Heitkamp gereserveerd voor live jazz. Dit keer is het de
beurt aan Footprintzz, de jazzformatie rond de ‘s-Heerenbergse trompettist Frans Berkenvelder. De vierkoppige formatie heeft een jazz-repertoire waarin de meeste stijlen (swing, latin, blues, funky jazz) aan bod komen. Het  betreft voornamelijk jazz uit de na-oorlogse periode van onder anderen Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Art Blakey, Billie Holiday en vele anderen.

Het is één van de drijfveren van Footprintzz om met hun muziek het collectieve jazz-geheugen bij het publiek levend te houden. De muzikale uitstraling die het kwartet beoogt is het meest te vergelijken met hoe Chet Baker de jazz liet klinken: met veel aandacht voor het bevlogen maar ook ingetogen spel. Het viertal vindt het een uitdaging om deze stukken van een eigen geluid en stijl te voorzien. Daarbij staat luisterplezier voor het publiek voorop.
De bezetting van de band: Robin Bonel: (Fender-) piano; Michael Bürger: contrabas; Tom Gruyters: drums; Frans Berkenvelder: trompet en flugelhorn.
Aanvang 15 uur (inloop vanaf 14 uur) , toegang gratis.

Meer nieuwsberichten