Dag van de Achterhoekse popmuziek: Yara Beeks en REDROX op de planken bij Heitkamp 

Ons Kultuurhuus Heitkamp doet komende zaterdag 18 november voor de eerste keer mee aan de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Het grote country-talent Yara Beeks en de rock-, disco-, en nederpop-formatie REDROX staan op de planken.

Wat in 2014 begon als een spetterende avond op één locatie, is inmiddels uitgegroeid tot een groot Achterhoeks evenement, verspreid over méér dan dertig locaties en met honderden deelnemende muzikanten uit de streek.
Op de Dag van de Achterhoekse Popomuziek bijt bij Kultuurhuus Heitkamp de veelbelovende jonge countryzangeres Yara Beeks uit Doetinchem zaterdagavond de spits af. Ze heeft eerder het podium gedeeld met onder anderen Douwe Bob, de Engelse singer-songwriter Mike Toole en de succesvolle Countryband Ramblin Boots. Daarnaast speelde Yara Beeks als support act voor Emma Heesters en de Amerikaanse Whitney Rose. Ze is te horen geweest op festivals als Mañana Mañana en Eurosonic. Zichzelf begeleidend op gitaar schrijft Yara over het dagelijks leven en laat ze zich inspireren door onder meer Vince Gill, Ilse de Lange en Alison Krauss. In haar repertoire heeft ze naast eigen werk ook covers van the Chicks, Dolly Parton, Danny Vera en Johnny Cash.

Direct na Yara Beeks volgt het optreden van de formatie REDROX uit Kilder en omstreken. REDROX is in ‘s-Heerenberg al bekend van onder andere een spetterend optreden tijdens de XXL-avond van de Olde Waskupen. De zeskoppige formatie meldt over zichzelf: ‘Het plezier en enthousiasme dat REDROX op het podium uitstraalt, werkt aanstekelijk. Als het publiek geniet, geeft dat de bandleden een extra boost om te ‘knallen’. REDROX is een coverband met een verrassend repertoire, vol energieke nummers die bij een breed publiek aanslaan. De band speelt bij Kultuurhuus Heitkamp een vette set rock, disco, Nederpop en Duitse meezingers in een uniek REDROX-jasje.’

Het Kultuurhuus is zaterdagavond vanaf 19.30 uur geopend. Yara Beeks begint om 20 uur. Redrox speelt vanaf ongeveer 21.45 uur. De toegang is gratis.

Meer nieuwsberichten