Doe mee komende vrijdag 22 december: De Grote Heitkamp Filmquiz

Het extra lange kerstweekend begint bij Kultuurhuus Heitkamp op vrijdag 22 december met de Grote Heitkamp Filmquiz.  Het begin van het lange kerstweekend lijkt op voorhand hèt ideale moment voor een heerlijk avondje cinema en quizzen. Dus geef je op, doe mee! Of kom naar de talloze filmfragmenten kijken!

Wie weet alles van films, filmsterren, filmmuziek, producenten, regisseurs en cameramensen? Van al die genres die de film rijk is: actie, fantasie, komedie, horror, romantiek, sciencefiction, oorlog, misdaad, drama of western?

Er is zoveel te vragen, te weten en te zien over het witte doek; dat maakt juist deze filmquiz  aantrekkelijk. Xander Nijhof, helemaal gek van alles wat met film te maken heeft, is de samensteller en presentator van de quiz. Gevraagd naar wat de deelnemers en de bezoekers te wachten staat, stelt Nijhof: ,,Ik heb drie rondes van 10 vragen gemaakt, van gewone vragen van vroeger tot nu tot vragen met foto’s of geluids- en beeldfragmenten. Het zijn vragen voor kenners en mensen met een basis-filmkennis. ‘Wat is de echte naam van Tom Cruise’, zou zomaar een vraag kunnen zijn.”

Deelname aan de quiz is gratis en kan individueel, maar ook met z’n tweeën, drieën of vieren. Aanmelden kan op info@kultuurhuusheitkamp.nl of op vrijdagavond tot een kwartier voor aanvang van de quiz. De avond is voor iedereen toegankelijk dus ook voor mensen die niet deelnemen aan de quiz.
Het Kultuurhuus is op 22 december vanaf 19.00 uur geopend, de quiz begint om 20 uur.

Meer nieuwsberichten