Talkshow Heitkamp Tref met burgemeester De Vries, Edith Mulling, Willy Stein, René Loskamp en Trio In Petto

Waarnemend burgemeester Harry de Vries van Montferland, kunstenares Edith Mulling uit Stokkum, Willy Stein die een boek over historisch ‘s-Heerenberg uitbrengt en Crescendo-voorzitter René Loskamp. Dat zijn de gesprekspartners aan tafel van de talkshow Heitkamp Tref op zondag 29 oktober om 11 uur in ons Kultuurhuus. 

Heitkamp Tref is de talkshow mèt en over ‘s-Heerenbergse mensen, ‘s-Heerenbergse zaken, nieuws uit ‘s-Heerenberg (en omstreken) en live muziek, dit keer verzorgd door Trio In Petto uit Zeddam.  

In de derde editie vertelt waarnemend burgemeester Harry De Vries over zijn rol in de gemeente Montferland, het waarnemerschap, het reilen en zeilen van de gemeenteraad, actuele politieke- en maatschappelijke ontwikkelingen en uiteraard over zichzelf.  

In de show is er aandacht voor de stormachtige ontwikkeling die kunstenares Edith Mulling van het zojuist geopende atelier KatsKunstig uit Stokkum doormaakt na een spraakmakend portret dat ze van plaatsgenoot en mede-kunstenaar Pieter Derksen maakte. Het leverde haar een plek in de expositie van de Nationale Portretprijs op.  

Net als bij Edith Mulling zal er ook bij Willy Stein veel te zien zijn. De voormalig biologieleraar, liedjesmaker, zanger, buutreedner en eigenaar van Workbooks4 (materiaal voor biologie-onderwijs) uit ’s-Heerenberg heeft zich op de historie van zijn woonplaats gestort met de samenstelling van een bijzonder fotoboek over de periode 1880 tot 1945. 

Voorzitter René Loskamp van harmonie Crescendo uit ‘s-Heerenberg vertelt in ‘Het gesprek aan de bar’ hoe hij de viering het 100-jarige bestaan van zijn harmonie beleeft, wat er aan festiviteiten nog in het verschiet ligt en hoe de toekomst van zijn vereniging eruit ziet. 

Antoine Booms is weer de nieuwslezer van dienst die al het ‘heite ni-js van ‘s-Heerenbarg’ in de rubriek ‘Heit Ni-js’ gaat presenteren, waarbij fictie en werkelijkheid met een dikke knipoog door elkaar lopen. Trio In Petto uit Zeddam zorgt live voor de muzikale omlijsting van de show met Ierse- en Schotse folk. 

Stadstv Bergh maakt opnames van de show die later op het Youtube-kanaal van Stadstv wordt uitgezonden. De presentatie van de show is in handen van Erik Meuleman, Harrie Peters en Antoine Booms.
Het Kultuurhuus is zondagochtend vanaf 10.30 uur geopend, de show begint om 11 uur. De toegang is gratis.
 

 

 

 

 

Meer nieuwsberichten