Zaterdag: Hart ophalen bij de Olde Waskupenliedjes-avond bij Heitkamp

Een nostalgische, carnavaleske duik. Dat staat de bezoekers van de tweede editie van de Olde Waskupenliedjes-avond op zaterdag 14 oktober in Kultuurhuus Heitkamp te wachten. Een zeer herkenbare greep uit het roemrijke repertoire dat in het ruim 66-jarige bestaan van de ‘s-Heerenbergse carnavalsvereniging is opgebouwd.

Liefst 18 lokale artiesten hebben in 22 acts een keus gemaakt uit het enorme oeuvre van De Waskupen. Sommige liedjes (die allemaal live worden gebracht) worden door de artiesten van destijds ten gehore gebracht, andere worden gezongen door jeugdige zangers en zangeressen die nu vaak op het podium van de pronkzittingen staan. Eén van de vertegenwoordigers van ‘destijds’ is IJsbrand Nijhof, die jarenlang furore maakte in de buut als Kachelhöltje. Minder bekend is hij van de liedjes waar hij bij betrokken was. Nijhof maakte samen met Guus Nolte en Hans Stein nummers die werden samengesteld door een opsomming van (destijds) bekende liedjes, waar steeds één regel werd uitgehaald. Door die regels achter elkaar te plakken ontstond een kolderieke tekst. Ook de zingende kastelein Harry IJzermans (Harry van de Peer) is van de partij, net als Willy Stein, Theo Mijnen, Fred Willemsen,Ton Velthausz en Peter Schrauwen, nu allemaal betrokken bij de Barghse Jonges. Bijzonder is ook het in 1981 gemaakte ‘Kroegetoch’ van ‘t Eûverschotje met Liny Wiendels, Ruth Mijnen en Hans te Booij. John Vermaas, Erik Meuleman, Pien en Jet Esman en Thijs Heering completeren de lijst aan artiesten. De avond wordt uiteraard afgesloten met het bekendste liedje van het ‘s-Heerenbergse carnaval van de hand van Bernard Engelbarts: Mientje. Het wordt gezongen door de prins van de Olde Waskupen van het afgelopen jaar: Ilja Nijland. Dweilorkest De Kangoeroes neemt de muzikale begeleiding van de liedjesavond voor het grootste deel voor zijn rekening. De presentatie van de avond is in handen van Harrie Peters.

De liedjesavond in Heitkamp begint om 20.11 uur, inloop 19.30 uur. Er zijn nog kaarten te koop (à €11,-) aan de kassa.

Meer nieuwsberichten