Tweede paasdag: Vrolijke dixieland met de Diksie Krekkers live bij Heitkamp

Hèt swingende uitje op tweede paasdag: de Diksie Krekkers live bij Kultuurhuus Heitkamp in ‘s-Heerenberg. De zichzelf noemende ‘oude rotten in het dixie-vak’ halen alles uit de kast voor een heerlijke middag geïmproviseerde oude stijl jazzmuziek, gelardeerd met humoristische kantjes.

De Diksie Krekkers hebben een herkenbare sound die vooral ontstaat door het  plezier en de bijpassende dynamiek waarmee de band speelt. De zeer ervaren musici draaien hun hand er niet voor om akkoordenschema’s te doorbreken met verrassende melodieën. 

Behalve old-school dixieland brengen de mannen van de Diksie Krekkers ook  New Orleans-jazz met nummers als Bill Baily won’t you please come home, Bourbon street parade en just a little while to stay here.

De band bestaat uit Ad Rats (bas) die een thuiswedstrijd speelt bij Heitkamp, Carl de Ruigh (trompet), Gerrit Boschloo (trombone), Martin Ackermann (banjo) en Ray Aubrey (slagwerk en zang). Vaste klarinettist Marius de Graaf wordt vervangen door Johan Smit. 

Het Kultuurhuus Heitkamp  is tweede paasdag vanaf 14.00 uur geopend, de Diksie Krekkers spelen van 15.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Meer nieuwsberichten