Kom naar talkshow Heitkamp Tref op 5 maart: demissionair wethouder, toekomst carnaval, toneel en muziek

Op de zondagochtend 5 maart vanaf 11 is het weer zover in ons Kultuurhuus: de gevarieerde talkshow Heitkamp Tref met diverse bekende en onbekende gasten die om één of andere reden in het nieuws staan, ‘heit ni-js’, muziek en ander vertier.  Op zondag 5 maart houden we de tweede editie van Heitkamp Tref.
Demissionair wethouder van financiën van Montferland Jeanette Derksen zou komen vertellen over haar ervaringen als nieuwkomer in de Montferlandse politiek en het wethouderschap. Dat blijft zeker op het programma maar één en ander staat in een ander daglicht nu het college van Montferland is gevallen. Wat speelt er op dit moment en hoe moet het verder met Montferland, En welke rol zal Jeanette Derksen daarin spelen?
In de show is er aandacht voor de speciale voorstelling ‘Ja zuster, nee zuster’ van theater 2000. Regisseuse Tonia Vrieze vertelt over de productie en het jarenlange werken met amateurtoneelspelers. We krijgen een voorproefje van de voorstelling met een lied uit het prachtige repertoire van Ja zuster, nee zuster.

Voorzitter Roel Dijkman van carnavalsvereniging ‘d Olde Waskupen legt uit hoe de toekomst van carnaval in Waskupenstad er uit kan gaan zien. Eén ding is zeker: de nieuwe plannen en ideeën brengen het ‘s-Heerenbergse carnaval flink in beweging.

Er zijn altijd twee onderdelen in de show die we in het dialect doen: het gesprek aan de bar en Heit Ni-js.
Arjan Zweers uit Stokkum vertelt aan de bar hoe hij als voorzitter van harmonie Volharding in Stokkum de start van het 100-jarige bestaan van  zijn harmonie (met de toekenning van een koninklijke erepenning) heeft beleefd en over de herdenking op 1 en 2 april van de  stichting Herdenking Bevrijding Bergh.
Antoine Booms is dit keer onze nieuwslezer van dienst die al het ‘heite ni-js van ‘s-Heerenbarg’ gaat presenteren en waarbij de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid heel dun is.
Troubadour André van Gessel zingt live een aantal van zijn liedjes. In dialect.
Presentatie van de show is in handen van Erik Meuleman en Antoine Booms. De toegang is gratis. De zaal is om half 11 open en om 11 uur begint de show.

 

Meer nieuwsberichten