Achterhoekse southern rock van Gunmill Govenors live bij Heitkamp

De vijfkoppige ‘southern-rock’-formatie Gunmill Governors bijt zaterdag 14 januari live de spits van 2023 af op het podium van Kultuurhuus Heitkamp. De zaal is open vanaf 19 uur, de toegang is vrij.

Southern rock met een scheut country. En: muziek die je pakt met een warme ‘southern feel’. Zo omschrijven de vijf ervaren musici van Gunmill Governors uit Aalten en omgeving de pakkende eigen stijl die band met grote regelmaat op diverse podia brengt. De Governors hebben direct na de coronaperiode met tal van optredens in 2022 op festivals, zalen en cafés aan de weg getimmerd en brengen in het voorjaar van 2023 een EP uit. Net effe wat anders dit keer dus live op de planken bij Heitkamp.

De roots van de band liggen in een oefenruimte op een prachtige boerderij in de Achterhoek met windmolens op de achtergrond. Het is de perfecte omgeving, tussen de stallen en de paarden, voor een band met southern- en countryrock als basis. De Governors zijn beïnvloed door bands als The Steel Woods, Blackberry Smoke en anderen. Tot de bekendste southern-rock groepen behoren Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, The Allman Brothers band, The Marchal Tucker Band en Tom Petty and the Heartbrakers.

Gitarist Bob Toebes zorgt voor de typische country gitaarsound. Jos Betting staat met zijn mondharp/mondharmonica en zang garant voor sfeervolle melodieën. De ritmesectie, met Mark Klein Gunnewiek op drums en Marnix Flikweert op bas, zorgt ervoor dat het ‘grooved’, swingt en rockt. De zang van John Koldeweij, met een rauw randje in zijn stem, past perfect.

Meer nieuwsberichten