De Boetners verheugen zich op ’thuiswedstrijd’ in Heitkamp. Koop nu je tickets!

 Ze willen Heitkamp in ‘s-Heerenberg op z’n grondvesten laten schudden. De mannen van dialectrockband De Boetners gaan knallen op zaterdag 26 november in ons Kultuurhuus. Voor twee bandleden wordt het min of meer een thuiswedstrijd: gitarist Koen Büttner en drummer Bram Kruijt zijn geboren en getogen in ‘s-Heerenberg. 

,,En dat maakt het wel speciaal”, zegt Koen Büttner die samen met frontman en leadzanger Kevin Raayman elf jaar geleden aan de wieg stond van de band. ,,Ik vind dit spannende optredens. Ik ben niet gespannen voor het spelen zelf hoor. Maar je wilt voor het thuispubliek een succesvolle avond. En ik heb iets van ‘de eer hooghouden’, snap je?’’

Bij het concert in Heitkamp speelt naast de vier ‘vaste’ Boetners ( Raayman, Büttner, Kruijt en bassist Alex Simons) ook tenor-saxofonist Ron File weer met de band mee. File, bekend als instrumentmaker bij Brugman in Gaanderen en van de band Miller & the Tone Machine maakt sinds april regelmatig zijn opwachting bij de Boetners. Hij maakte indruk met zijn scheurende solo’s bij het succesvolle optreden van de band op het Huntenpopfestival. ,,Het is mooi dat hij erbij is. Dat geeft echt wel een extra dimensie aan onze muziek’’, zegt Koen Büttner.  

De Boetners hebben naast veel bekend werk van hun eerste drie albums ook veel nieuw werk van het vierde album ‘De Boetners’ in hun setlist opgenomen. ,,Misschien aan het begin ook even wat rustig werk, maar het wordt een stevig rockfeest.”

Een dag na het dampende optreden in Heitkamp mag de groep alweer aan de bak in de Dru in Ulft. Ze zijn genomineerd voor de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het ‘haevegste streektaalnummer’ uit de Achterhoek en Liemers. Samen met zangers Marise den Bakker doen ze met het nummer ‘Goa asteblief niet weg’ een gooi naar de titel.

Kaarten voor het optreden in ‘s-Heerenberg (7,50 euro) zijn verkrijgbaar op https://deboetnersbijheitkamp.eventgoose.com.
De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten aan de deur kosten 10 euro.

Meer nieuwsberichten