Gratis proberen: workshop biodanza

Een bijzondere proef in ons Kultuurhuus: we houden een workshop biodanza. Lekker dansen met jezelf en anderen en plezier hebben. En volgens onze danslerares Hellen is biodanza is veel meer. Ze legt het allemaal uit in haar gratis workshop op vrijdagavond 4 november.

Biodanza betekent letterlijk: de dans van het leven. Biodanza gebruikt muziek, beweging, emotie en ontmoetingen.  Het gaat niet om het leren van pasjes of mooie bewegingen. Je laat je aanraken door de muziek en van daaruit ontstaat jouw unieke dans, jouw dans vanuit je hart. Je danst zoals jij het voelt. Je danst zonder te praten en komt zo in contact met jezelf, de ander en de groep. De muziek, de dans en het contact met de andere mensen in de groep, helpen je te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je wilt in je leven. Biodanza is een systeem voor menselijke integratie, gezondheid en persoonlijke groei. Biodanza wil je uitnodigen om volledig tot bloei te komen, jouw volledige potentieel te gaan leven. Biodanza brengt je van je hoofd naar je lijf. Dit doen we door niet te praten tijdens de les en op blote voeten te dansen waardoor je je beter kan aarden.

Iedereen is welkom om mee te dansen. Het is niet belangrijk of je danservaring hebt. Ook als je lijf niet meer zo soepel is, kan je op jouw manier mee dansen. Het gaat niet om mooi dansen. Het gaat om jezelf te ervaren in de dans, expressie te geven op jouw manier en die is uniek en altijd goed. Draag makkelijk zittende kleding in laagjes zodat je een vestje uit kan doen als je het te warm krijgt. Wil je niet op blote voeten dansen draag dan antislipsokken of zachte dansschoentjes. Een flesje water meenemen is handig.

Hellen verwelkomt je graag op de gratis proefles op vrijdagavond 4 november. Tijd: 20:00 – 22:00 uur, inloop 19:45 uur.

Meer nieuwsberichten