Eternal Singers swingend op de bühne met Fox Five

Niets minder dan een uniek zang-evenement. Dat moet het dubbelconcert van het ‘s-Heerenbergse koor de Eternal Singers samen met Fox Five uit Kampen zaterdagavond 21 september bij ons worden. 

Een typisch Eternal Singers-event, zo kun je het duo-concert betitelen dat het ‘s-Heerenbergse koor samen geeft met Fox Five van de bekende koorleider en arrangeur Anton Jansma. De koren, met ieder hun eigen onmiskenbare geluid, verzorgen apart een set en brengen vervolgens samen het werk dat ze met elkaar delen en ingestudeerd hebben. Het moet tot de apotheose van de avond leiden.

Voordat ze in de avond het podium beklimmen hebben de beide koren er al een dag van   uitwisseling van repertoire, samenzang en zelfstandig oefenen op zitten. De ‘s-Heerenbergse formatie heeft een speciale band met dirigent Anton Jansma die al vaker workshops met de Eternal Singers heeft geleid. Op het repertoire van de Singers staan dan ook diverse, veelal pop- arrangementen van de hand van Jansma. 

Voor de Eternal Singers wordt het een thuisconcert in deels de eigen oefen-accommodatie. Het koor met 27 enthousiaste zangers is in zijn 36-jarige bestaan uitgegroeid tot een veelzijdig zang-ensemble, dat op tal van plaatsen en bij diverse evenementen in de regio optreedt.

Fox Five uit Kampen (opgericht in 2008) telt 40 leden, verdeeld over vijf stemgroepen. Het koor heeft een veelzijdig repertoire met een mix van pop, rock, klassieke koornummers, blues en mooie ballads. Een niet alledaags gezelschap dat onder leiding van oprichter, arrangeur en dirigent Anton Jansma een eigen ‘Jansma sound’ heeft ontwikkeld.
Het concert is gratis toegankelijk en begint om 20 uur. Kultuurhuus Heitkamp is vanaf 19.30 uur geopend.

Meer nieuwsberichten