Feestelijk concert Kamerorkest Bergh bij Heitkamp op zondagmiddag in Mechteld-weekend

Kamerorkest Bergh laat van zich horen tijdens het Mechteld ten Ham weekend. Op zondagmiddag 25 augustus vanaf 14.30 uur is Kultuurhuus Heitkamp de locatie voor een feestelijk concert dat gratis toegankelijk is. Bij mooi weer speelt het orkest in de tuin, en anders in de sfeervolle synagoge van Heitkamp.

Kamerorkest Bergh brengt een zomers programma. Het gaat van start met vrolijke klassieke muziek, van de componisten Ditters von Dittersdorf en Händel. Met diens bekende Wassermusik zet het orkest direct een stralende, koninklijke sfeer neer. Zeker zo bekend is de muziek van Mozart: twee delen uit Eine kleine Nachtmusik, een fraaie, lichtvoetige serenade, op en top Mozart. Romantisch zwijmelen is het met Salut d’Amour van de Engelse Edward Elgar, waarna de feestelijke dansen van Farkas het klassieke gedeelte afronden.

Meeslepende tango’s en Iers vertier

Het kamerorkest schakelt dan over naar Latijns-Amerikaanse hartstocht, met een paar meeslepende Argentijnse tango’s. De gepassioneerde melodie van Por una Cabeza inspireerde diverse filmmakers om een tangodansscène op te nemen. Het bekendst is Scent of a woman, waarin Al Pacino als blinde kolonel verrast met zijn dansoptreden.

Ook een beroemde tango is Oblivion van Astor Piazzolla. In deze wat melancholieke muziek neemt Paul Adams, aanvoerend cellist van het orkest, de prachtige solo voor zijn rekening. Tot slot neemt Kamerorkest Bergh het publiek mee naar een uitbundige Ierse sfeer, waarbij de meesten niet stil zullen blijven staan of zitten. Two Celtic Dances en An Irish Party in Third Class (bekend van de film Titanic!) vormen het slotspektakel van deze muzikale bijdrage aan het Mechteld ten Ham weekend.
De bijgeplaatste foto is van Jolande Bastmeijer.

Meer nieuwsberichten