Geschiedeniscafé over landschap van de Liemers in Heitkamp

Op acht verschillende locaties verspreid over de provincie Gelderland organiseren historische verenigingen in samenwerking met Erfgoed Gelderland acht Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés. Op 3 februari is het Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafé te gast bij
Heemkundekring Bergh en is het Kultuurhuus Heitkamp de locatie waar het café plaatsheeft.
Tijdens deze historische avond staat de vorming van het landschap van de Liemers, het Montferland en de Gelderse Poort centraal. Na een inleiding over de net verschenen uitgave Verhaal van Gelderland, laat hoofdredacteur en hoogleraar Gelderse Geschiedenis Dolly Verhoeven zien op welke wijze in de vier boeken aandacht is besteed aan deze regio. Nico Willemse, een van de auteurs van het Verhaal van Gelderland, vertelt vervolgens over het ontstaan van de Gelderse Poort, de stuwwallen en de loop van de Rijn om het Montferland. René Arendsen (bekend als een van de Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland) praat de avond aan elkaar en gaat in gesprek met de sprekers.

Op de zeepkist
Aan het eind van het geschiedeniscafé worden vertegenwoordigers van historische verenigingen en andere aanwezigen uitgenodigd om ‘op de zeepkist’ te stappen en binnen één minuut hun historische publicatie, initiatief, samenwerking of evenement onder de aandacht te brengen.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis en koffie, thee en soep en broodjes worden u aangeboden door de Heemkundekring Bergh. Eventuele verdere consumpties zijn voor eigen rekening.
I.v.m. de catering graag aanmelden via: info@heemkunde.nl

Praktische informatie:
Datum | 3 februari 2023
Tijd | 17:00 uur – 19:00 uur
Locatie | Kultuurhuus Heitkamp, Oudste Poortstraat 2, ’s-Heerenberg
Sprekers | René Arendsen, Dolly Verhoeven, Nico Willemse
Aanmelden | Aanmelden kan via info@heemkunde.nl

De acht geschiedeniscafés zijn onderdeel van het veelomvattende project Verhaal van Gelderland, waarin musea, historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties samen met Erfgoed Gelderland, Radboud Universiteit en Omroep Gelderland het Verhaal van Gelderland vertellen. Centraal in het project staat de vierdelige boekpublicatie Verhaal van Gelderland, een populairwetenschappelijk overzicht van de geschiedenis van Gelderland van prehistorie tot nu. Erfgoed Gelderland en Gelderse historische verenigingen willen historisch geïnteresseerden betrekken bij de publicatie door middel van de Verhaal van Gelderland
Geschiedeniscafés.

Meer nieuwsberichten